Ga naar de inhoud

Fotografie

Ik beheer (en bewerk voor zover noodzakelijk, maar altijd minimaal) mijn foto’s met Adobe Lightroom.                         
Voor een eenvoudige “workflow” publiceer ik van daaruit een aantal van mijn foto’s op Flickr. Dit doe ik door “Slimme Publicatie Albums” te maken op basis van trefwoorden die ik aan de te publiceren foto’s toe ken. 

Fotografie kent natuurlijk diverse soorten. Natuur-fotografie staat voor mij bovenaan. Ik kan zo genieten van alles wat “moeder natuur” ons voorschotelt. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk alle menselijke invloeden (en mensen) te vermijden. 

Als ik samen met Ankie ga wandelen neem ik dan ook meestal mijn camera(s) mee. Het is dan altijd wel een compromis tussen lekker samen wandelen en toch af en toe een mooie foto proberen te maken. 

Een andere vorm van fotografie die mij bijzonder trekt is “Macro & Close-Up”. Het kleine spul, en het op korte afstand benaderen ervan intrigeert me enorm.
Wel moet ik erbij zeggen dat het niet prettig is om met een macro-fotograaf op stap te gaan (als je niet dezelfde passie hebt), je blijft redelijk lang met één enkele opname bezig zonder verdere aandacht voor “trip-genoten”. 

Soms is het ook een uitdaging om juist wél menselijke bouwwerken op de foto vast te proberen te leggen. Architectuur- en avond/nacht-fotografie zijn ook vormen die je soms na doen denken over de (on-)mogelijkheden en hoe deze toch uit te nutten. 

Een nog abstractere vorm levert de “kristallen bol” op. Daar ben ik nog niet zo ervaren in, maar ook dat zet me af en toe weer aan tot denken / experimenteren. 

Wat voor mij ook nieuw was in 2016, was het feit dat ik werd gevraagd om foto’s te maken van het jubileum optreden van “Pocket Rock!t”. 
Een andere opdracht was het maken van foto’s tijdens een training van een aantal Labradors. 
Door het resultaat van deze fotoshoots zijn inmiddels nieuwe aanvragen binnengekomen. 
Daar zal ik op Flickr dus ook ruimte voor moeten gaan maken. 

Waar ik in de toekomst ook meer mee wil gaan doen is “Druppelfotografie” en ook wil ik “Macro- & Close-Up” doortrekken naar “Extreme Macro-Fotografie”. 

Zoals eerder gezegd, nooit af…..

error: Inhoud is beschermd !!