Meteen naar de inhoud

Digitale Donkere Kamer

Zoals elders op mijn site te lezen is, maak ik gebruik van het “Creative Cloud Fotografie Abonnement” van Adobe. Daarmee krijg ik voor een vast bedrag per maand de beschikking over de meest recente versies van Adobe Photoshop en Lightroom (plus nog een paar ondersteunende programma’s).

Er komen altijd weer andere programma’s op de markt en de ene belooft nog meer dan de andere.
Net als over de keuze van welk programma het beste is, zijn er ook discussies over het “vastzitten” aan een abonnement.
Ja, daar zitten kosten aan maar als je kijkt dat ik met het afgesloten abonnement altijd over de meest recente versies beschik zonder extra kosten moet je dat dus ook afzetten tegen de kosten van upgrades van de programma’s die je aanschaft (en waarbij de releases vaak gratis zijn maar waarbij je moet betalen voor de “versie-upgrades”).

Ik heb mijn keuze gemaakt (nadat ik van Apple’s Aperture ben afgestapt) en ben niet van plan om te switchen, al gebruik ik wel (betaalde) plug-ins om mijn workflow gemakkelijker te maken.

Om jullie deelgenoot te maken van mijn activiteiten, beweegredenen en bevindingen om mijn Digitale Donkere Kamer zo optimaal mogelijk in te richten, plaats ik hieronder een aantal berichten die te maken hebben met mijn Digitale Donkere Kamer.
Ik wil het niet direct een Blog noemen maar wil jullie wel kennis laten maken met die informatie die ik zo verzameld en/of zelf geschreven heb.

  • Opslag, Organisatie, Gebruik & Backup
    Een belangrijk onderdeel van het werken in een “Digitale Donkere Kamer” (met de computer dus) is zorgen dat je je beeldmateriaal op een consequente manier op slaat, gebruikt én veilig stelt. Iedereen doet dat wellicht op zijn / haar eigen manier maar in onderstaande MindMap heb ik weergegeven hoe ik (in mijn Digitale Donkere Kamer) … Lees meer
  • Digitale Donkere Kamer alternatieven
    Omdat er zo veel keuzes zijn en ik wel eens vragen kreeg over wat er allemaal beschikbaar is, ben ik begonnen met het samenstellen van een lijst, alternatieven voor Lightroom, die ik graag met jullie deel. Ik pretendeer absoluut niet dat deze lijst compleet is en als ik zaken mis in jullie ogen dan ben … Lees meer
error: Inhoud is beschermd !!