Ga naar de inhoud

Opslag, Organisatie, Gebruik & Backup

Een belangrijk onderdeel van het werken in een “Digitale Donkere Kamer” (met de computer dus) is zorgen dat je je beeldmateriaal op een consequente manier op slaat, gebruikt én veilig stelt.

Iedereen doet dat wellicht op zijn / haar eigen manier maar in onderstaande MindMap heb ik weergegeven hoe ik (in mijn Digitale Donkere Kamer) om ga met mijn fotobestanden.
Je zult diverse mogelijkheden (van Lightroom) zien waarin ik een kruis heb gezet. Dat wil niet zeggen dat dat niet goed is of dat dat niet kan! Dat wil alleen zeggen dat ik die mogelijkheden niet gebruik.

Hier hoort eigenlijk een hele uitleg bij maar omdat ik onlangs een “presentatie” heb gegeven bij één van de fotoclubs waar ik bij aangesloten ben aan de hand van deze MindMap lijkt het mij goed om deze hier alvast te delen.

Opslag, Organisatie, Gebruik & Backup

Het onderste deel van de MindMap toont volgens mij wel dat BACKUP héél belangrijk is!
Toevallig kreeg ik op de dag dat ik de presentatie bij mijn fotoclub zou geven een artikel binnen met de wel luidende titel “I just accidentally deleted all my images”. Ik zou je aanraden om dat artikel van David DuChemin eens aandachtig te lezen. Het beschrijft op een prettige manier wát er zou kúnnen gebeuren. Lees het en trek je eigen plan.
Het artikel heet inmiddels “Protecting your images“.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!